Служебният премиер Стефан Янев заяви в интервю за БНТ, че

...
Служебният премиер Стефан Янев заяви в интервю за БНТ, че
Коментари Харесай

Янев: Бих обмислил покана за участие в редовен кабинет, но до момента няма такава

Служебният министър председател Стефан Янев съобщи в изявление за Българска национална телевизия, че президентът Румен Радев нито един път не се е намесил директно в на държавното управление. Ето за какво членовете на кабинета носят отговорност за всички решения на Министерски съвет.

Министър- ръководителят съобщи, че все още никой не отправял покана към него за възможното му присъединяване в идващ постоянен кабинет. Янев би обмислил сходна покана, в случай че я получи, само че решението му ще зависи от политиките на образуваното болшинство. Ето за какво е добре, че сега се водят съдружни договаряния по политики, а на идващ стадий ще бъдат обсъждани персони, разяснява служебният министър-председател.

По мотив битката с корупцията Янев съобщи, че би трябвало да намерим метод като общество да изкореним този проблем. Необходим е почтен диалог, с цел да забележим какви ограничения можем да вземем. Според служебния министър председател са нужни смяна в законодателството и систематични дейности на едно болшинство с четиригодишен мандат. Затова той се надява, че водените сега съдружни договаряния ще дадат резултат. Служебното държавно управление също има воля да помогне в този развой и по тази причина се изготвя законопроекти, които ще бъдат препоръчани на новия парламент.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР