Служебният премиер Стефан Янев видя припокриване на част от приоритетите,

...
Служебният премиер Стефан Янев видя припокриване на част от приоритетите,
Коментари Харесай

Стефан Янев видя припокриване на приоритетите на служебния кабинет с тези на партиите

Служебният министър председател Стефан Янев видя припокриване на част от целите, които персонално чу в Народното събрание от декларациите на парламентарно показаните групи, с тези на служебното държавно управление.

" Силно се надявам да бъде образуван работещ кабинет в обозрим период, защото това е належащо за всички българи. От направените изгазвания, заявления и визии за сучастие на партиите, показани в 46-ото Народно заседание, бих желал да откроя едно нещо, което бих споделил с известно удовлетворение - в доста от декларациите на парламентарните партии чух цели, чух визии, които съответстват със започнатото от служебното държавно управление ", сподели министър-председателят след тържественото съвещание на Народното събрание.

Той вижда припокриване в следните точки: " По отношение както на транспарантното харчене на обществени средства; във връзка с целите във значими обществени области, като опазване на здравето, образование; във връзка с това, което служебното държавно управление се пробва да прави, с цел да сложи положително начало като отношение към бизнеса - подпомагането му , с цел да е високо продуктивен, високо софтуерен и да дава висока добавена стойност; по повод и на това, което беше декларирано за нуждата от правосъдна промяна, което всички чакаме и поради което съвсем всяка година не сме сюрпризирани от рецензиите на Европейската комисия ".

" Заявките от политическите партии се надявам да бъдат осъществени в нужния разговор, да се откри нужния консенсус, тъй че бъдещото държавно управление да бъде задоволително добре показано и фокусирано върху същинските проблеми на жителите ", сподели още Стефан Янев.

Попитан за коментар и по други тематики, той сподели: " Не мога да разясня персони, това, което разясняваме сега, е държавното управление да бъде формирано на база цели, въз основата на стратегия, въз основата на това, което е значимо за българските жители и бъдещето на България, с цел да я има и България, да ни има и нас.

На въпрос говорено ли е с него, отвън към този момент споменаваните и отказали министри с стопански ресори, такива от неговия кабинет да продължат и в постоянно държавно управление, Янев сподели: " Всичко е допустимо, стига да се мине по този път, който ви споделям - правилото е следният: би трябвало да има стратегия, коалиция, да са ясни целите, които би трябвало да се извършват и по които има единодушие този парламент да ги поддържа. След това е към този момент диалогът за персони, който може да бъде във всяка една посока ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР