Служебният премиер Стефан Янев свиква заседание на Съвета по сигурността. Тема

...
Служебният премиер Стефан Янев свиква заседание на Съвета по сигурността.
Тема
Коментари Харесай

Служебният премиер Стефан Янев свиква заседание на Съвета по сигурността

Служебният министър председател Стефан Янев привиква съвещание на Съвета по сигурността.

Тема на днешното съвещание на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде положението и потенциала на системата за отбрана на националната сигурност в подтекста на предстояща нова мигрантска вълна от Афганистан.

По данни на Министерство на вътрешните работи натискът по границата ни от мигранти е повишен шесткратно по отношение на предходната, а оградата по границата ни с Турция е в неприятно положение и се нуждае от поправки в компрометирани сектори.

В това се увери на място преди дни служебният министър председател Стефан Янев, който посети региона на Малко Търново:

"Всичко може да се направи. Има опция, има планувани средства - това ни е задачата и вършим нужните старания да стартираме в най-скоро време ".

Бежанските центрове у нас разполагат с задоволителен потенциал, към този момент не се постанова разкриването на нови, сподели още Янев.

Има и проекти за деяние, добави той.

"Планове за повишаване на напъните, по този начин да се каже, за включване на спомагателни хора, хора от армията, от други структури на Министерство на вътрешните работи ".

Армията също се включва по защитата на границите ни с Гърция и Турция.

"Военнослужещите сред 400 и 700 души ще се опълчват на незаконно навлизане на имигранти на българска територия, ще подкрепят жандармерия и гранична полиция в тяхната активност, в това число за създаване на заградни уреди, наблюдаване на границата ", разяснява преди дни служебният министър на защитата Георги Панайотов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР