Служебният премиер Стефан Янев ще се срещне с премиера на

...
Служебният премиер Стефан Янев ще се срещне с премиера на
Коментари Харесай

Нищо няма да излезе от днешната ви среща с Янев

Служебният министър председател Стефан Янев ще се срещне с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев в Министерския съвет. Очаква се двамата държавни ръководители да проведат диалог на четири очи, последван от пленарно съвещание на двете делегации.

Изненадващо обаче някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов се включи онлайн във Facebook рано сутринта. От видеото се видя, че Борисов е посрещнал делегацията на Заев в партийната си централа. На срещата участват и други членове на ГЕРБ, както и някогашният външен министър Екатерина Захариева. Експремиерът настройваше авансово Заев за срещата му със служебния министър председател и се опитваше да попари упованията му за прогрес по пътя на Северна Македония към Европейския съюз.

„ Ще имате доста срещи през днешния ден. Аз съм уверен, изключително за президента Радев, че ще ви кажат, че без парламент, не може да се прави работа. Нищо няма да излезе от днешната ви среща. Знам какво ще ви кажат ”, съобщи Борисов. Той предложи на Заев младежките организации на неговата партия и на ГЕРБ да създадат взаимно събитие, " с цел да не се ненавиждат в бъдеще ".

" Аз смятам, че в случай че не намерим решение, като две страни, две народи, два народа, генерации българи и македонци ще се ненавиждат. Ще създадем по този начин, че няма да ни трябват инфраструктурни планове, тъй като никой няма да може да премине по тях. А те са толкоз значими ", сподели ръководителят на ГЕРБ с моралистичен звук.

Акцент по време на срещата сред Стефан Янев и Зоран Заев в четвъртък ще е задълбочаването на двустранния политически разговор и разширението на партньорството в редица сфери. Фокус на диалозите ще бъде и вероятността за постигането на действителен прогрес в процеса на европейска интеграция от страна на Република Северна Македония.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР