Служебният премиер Стефан Янев ще разговаря утре с македонския си

...
Служебният премиер Стефан Янев ще разговаря утре с македонския си
Коментари Харесай

Стефан Янев се надява на обща българо-македонска позиция

Служебният министър председател Стефан Янев ще беседва на следващия ден с македонския си сътрудник Зоран Заев. За визитата си в София през вчерашния ден заяви самият Заев. 

„ Надявам се практическите стъпки, които можем да създадем сред двете държавни управления, да намерят по-късно отражение и в позиция, която ще бъде прегледана от българския парламент, и да се търси продължително решение, което е в полза на европейската интеграция на всички страни от Западните Балкани “, разяснява Стефан Янев идния диалог.

В началото на днешното държавно съвещание Янев разяснява, че служебният кабинет продължава да работи за следната съществена цел:  „ Да подобрим  обстановката и да търсим решение на неотложни и други значими проблеми за обществото, продължава и през днешния ден. В последна сметка ще търсим точно този позитивизъм, за който приказваме, с цел да избегнем  отрицателния тренд да демонстрираме единствено дефекти на това, което сме заварили “.

В Скопие Заев заприказва за следващ късмет за начало на договаряния на 6 октомври, когато ще се състои среща на върха на Европейския съюз за Западните Балкани в границите на словенското председателство.

За срещата на следващия ден Заев съобщи:

„ Ако се реализира решение – юху, супер. Ако не бъде реализирано, несъмнено ще е позитивна крачка към намиране на решение след образуване на политическо държавно управление. На 6 октомври е плануван Европейски съвет за Западните Балкани в Словения, по време на словенското председателство. Това е последваща опция, първата опция е в този момент на 22 юни, когато е Съветът по общи въпроси, а на 24-25 юни има европейски съвет “.

Президентът Румен Радев през днешния ден е уверил посланиците на страните от Евросъюза, на Швейцария и на Съединените щати, че България поддържа европейското бъдеще на страните от Западните Балкани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР