Служебният премиер Стефан Янев се среща днес с представители на

...
Служебният премиер Стефан Янев се среща днес с представители на
Коментари Харесай

Стефан Янев се среща с представители на Сдружението на общините

Служебният министър председател Стефан Янев се среща през днешния ден с представители на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

" Надявам се, че ще имаме опция да обсъдим редица проблеми, които както се споделя са трептящи и би трябвало да ги решаваме с всеки минал ден ", съобщи служебния министър Стефан Янев.

В рамките на срещата, която ще се организира в Гранитната зала в постройката на Министерски съвет, ще бъдат разисквани тематики от сферата на локалното самоуправление. Друг акцент в полемиката ще бъде организирането и провеждането на свободни, почтени и демократични избори. Ще бъде разисквана и третата бюджетна прогноза за 2022 година и финансовата дотация.

Премиерът добави, че след диалозите с Националното съдружие на кметовете на кметства би трябвало да бъдат разисквани и хрумвания за законодателни промени. Кметовете на дребни обитаеми места желаеха част от приходите от локални налози и такси да постъпват непосредствено при тях, защото в този момент те са подвластни от прехвърлянията от общините.

" Всички сме фокусирани върху това, че нашата активност би трябвало да бъде точно в полза на жителите както съответните общини, по този начин и от позиция на централната власт ", добави Янев.

Председателят на НСОРБ Даниел Панов акцентира, че желаят да се срещнат с измененията, направени в Националния проект за възобновяване, с който България кандидатства пред Европейска комисия за пари, предопределени за следкризисното възобновяване, изрази позицията на общините, че са твърдо срещу 20% самофинансиране по Националната стратегия за енергийна успеваемост, която се употребява с голяма поддръжка измежду жителите на общините, и желаеха увеличение на парите за финансови разноски в бюджетната прогноза за 2022 година

" Действително имаме няколко тематики, които през днешния ден ще обсъдим по-обстойно. Една от тях е Планът за възобновяване и развиване, който незабавно би трябвало да бъде импортиран и в последна сметка ние сме взели участие в редица срещи при изработването на този народен проект и желаеме да се срещнем обширно с измененията, които сега са направени в него ", съобщи инж. Даниел Панов, ръководител на НСОРБ.

Работната среща ще протече в режим на закрито съвещание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР