Служебният премиер Стефан Янев се среща днес с представители на

Служебният премиер Стефан Янев се среща днес с представители на ...

Стефан Янев е на среща с Националното сдружение на общините


Служебният премиер Стефан Янев се среща днес с представители на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

"Проблемите са много, ще започнем с богат дневен ред. На първо място ще информирам за детайлите от срещата с Националната организация с кметовете на кметства. Нашата дейност трябва да бъде в интерес на гражданите", заяви Янев.

Той се надява до края на мандата на служебното правителство да бъдат внесени предложенията за подобряване на работата на общините.

В рамките на срещата, която се провежда в Гранитна зала на Министерския съвет, ще бъдат обсъдени теми от сферата на местното самоуправление, както и Националния план за възстановяване и развитие.

Друг акцент в дискусията ще бъде организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори, допълват от правителствената информационна служба.

"95 % от хората отчитат положително програмата за енергийната ефективност на многофамилните сгради, а между 15 и 30 % са потвърдили, че тя е довела до икономии. Бюджетната прогноза за 2022 г., в която капиталовата субсидия да остане, са сред останалите наши приоритети на срещата", заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов, председател на Управителния съвет на НСОРБ.

Източник: trud.bg