Служебният премиер Стефан Янев потвърди в кулоарите на парламента, че

...
Служебният премиер Стефан Янев потвърди в кулоарите на парламента, че
Коментари Харесай

Стефан Янев получил покана да бъде министър в новия кабинет

Служебният министър председател Стефан Янев удостовери в коридорите на Народното събрание, че е получил покана да бъде министър на защитата в новия кабинет.  

" Имал съм прелиминарен диалог, само че дано да изчакаме първо да се направи съдружното съглашение и по-късно да се срещна с него, с цел да съм наясно какви задължения поемам ", разясни той. 

Янев не разкри с кого са водени диалозите, само че дефинира като " по-скоро допустима " вероятността да е част от новото държавно управление. По думите му, сега е значимо партиите да бъдат оставени да работят умерено по съдружното съглашение. 

Попитан за изявление на основния прокурор Иван Гешев, че се прави политическа интервенция в правовата страна, Стефан Янев сподели, че не желае да разяснява изявление, което не е чул персонално, а от медиите. Той обаче акцентира, че е значим салдото сред управляващите, които подсигуряват демокрацията.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пък съобщи, че в случай че получи номинация за вътрешен министър, ще я обмисли.  " Не съм получавал такова предложение и не зная дали ще получа такова предложение. Ако помисля, ще мисля деликатно ", сподели още Бойко Рашков. 

Припомняме, че вицепремиерите в бъдещото държавно управление се чака да са петима. Вчера Калина Константинова от Политическа партия удостовери, че е номинирана за вицепремиер по дейно ръководство, което, по думите й, значи цифрова промяна. " На финалната права сме за сключване на съдружното съглашение ", сподели още тя. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР