Служебният премиер Стефан Янев изрази готовност да се извини на

...
Служебният премиер Стефан Янев изрази готовност да се извини на
Коментари Харесай

Стефан Янев е готов да се извини на лекарите |

Служебният министър председател Стефан Янев изрази подготвеност да се извини на медиците, които са се почувствали наранени от вчерашното му изявление в Народно събрание, че Хипократовата клетва изисква подготвеност за всеотдайност, предава Българска телеграфна агенция.

Думите му са във връзка настояването на някогашния здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ, който настоя Янев да се извини.

Служебният министър председател съобщи,че неведнъж е изказвал дълбока признателност към всички лекари и медицински експерти, които се борят за човешкия живот. Той разяснява, че думите му са били казани в диалог, почнал с думата " война ", вкарана точно от Костадин Ангелов, който е обяснил, че българските лекари се намират във война.

" Аз съм склонен да приема, че е по този начин. Всяка една активност, която е в полза на хората, във връзка с тяхното здраве и техния живот, мога да приема, че е война. "

Той се обърна към Ангелов и съобщи, че войната се печели, когато участващите в нея са уверени, че тя е обективна. Той упрекна депутата от ГЕРБ, че се пробва да прокара внушения.

" Ако ви наскърбява това, че някой смесва парите с вашето наличие в тази обективна интервенция, да не я назовавам война, в случай че мислите, че моите думи са били такива, аз се оправдавам. Но във връзка с обстоятелството, че се смесват думите, смесват се понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти, господин Ангелов, на вас не се оправдавам ", съобщи Янев.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР