Служебният премиер посети вчера родното си село Поповица, където се

...
Служебният премиер посети вчера родното си село Поповица, където се
Коментари Харесай

Стефан Янев в родното си село Поповица: Нека да престанем да определяме новите назначенията като скандални

 Служебният министър председател посети през вчерашния ден родното си село Поповица, където се среща с членовете на Националното съдружие на кметовете на кметства в България.

В рамките на диалога, който се организира в локалното читалище " Пробуда ", бяха разисквани финансовите проблеми в дребните обитаеми места и тяхната самостоятелност, както и промени в някои административни структури. Срещата се организира по искане на кметовете, които се оплакват от липса на финансиране.

" Има концепция част от локалните налози да бъдат разполагаем на кметовете на дребните обитаеми места, с цел да усъвършенстват инфраструктурата и опциите за живот в тях. Основен проблем за кметовете на кметства е самофинансирането, споделеното финансиране, по този начин наречените делегирани бюджети, като най-малки кметовете на кметства са най-потърпевши. Те, с изключение на от централизираното систематизиране на бюджети, са мощно подвластни още от решенията на общинските препоръки и на общинските кметове, от които зависи приемането на средства за обществени действия в дребните обитаеми места и подобряването на изискванията за живот в тях ", посочи Янев, представен от Българска телеграфна агенция.

Преди срещата с кметовете министър председателят разяснява пред публицисти желанията на обединението ГЕРБ-СДС да внесе тъжба в ЦИК, че служебният кабинет не извършва своите отговорности, а взе участие в предизборната акция.

" По отношение на това дали организираме кампания - забавно е за кого, откакто държавното управление е непартийно и откакто неведнъж и аз, и министри от кабинета сме заявявали, че работим за хората, отговаряме на потребностите и въпросите им за решение на техните проблеми. И срещата през днешния ден в Поповица удостоверява това. Ние сме в предизборна акция и са вероятни, като част от естественото политическо говорене, обвинявания и тъжби ", сподели Янев.

Той посочи, че 9600 машини за гласоподаване към този момент са обезпечени, до края на идната седмица евентуално ще бъдат обезпечени още 1500 машини, какъвто е проектът на ЦИК.

Янев съобщи още, че квалификациите във връзка с новите назначения в администрацията би трябвало да бъдат направени, едвам откакто се види тяхната работа.

Янев добави, че проверката против шефа на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов тече, само че още не е завършила и няма резултати - той е проверяван поради компанията си с задължения, която е продал преди години, преди тя да банкрутира.

Премиерът сподели също, че в случай че се удостовери информация за връзки с противозаконна активност, ще премисли решенията си по отношение на назначенията и отсече, че взаимни отстъпки няма да се вършат.

Той отхвърли обвиняванията за скандални назначения в митниците.

" Нека да престанем да обсъждаме назначенията с прилагателни, дали са скандални. Да гледаме и следим тяхната активност и резултатите от активността им. В околните дни ще има забавни развития. Мисля, че и през днешния ден има една реализация на контрабанда, обвързвана с опиати, взаимно с Министерство на вътрешните работи. Нека забележим резултатите и тогава да преценим дали са скандални, или не ", сподели Янев.

Още при идването му кметицата на Поповица Веска Мирчева сервира първата изненада на служебния министър председател - негов портрет, рисуван с въглен. На него е изобразен самият той с костюм и вратовръзка, а на назад във времето е пейзаж от родното му село.

По-късно Янев взе участие в Традиционния събор на Поповица, който се организира под мотото " Празник на българския дух и обичаи в моето родно село ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР