Служебният премиер на Румен Радев - Стефан Янев - освобожди

...
Служебният премиер на Румен Радев - Стефан Янев - освобожди
Коментари Харесай

Янев освобождава двама зам.-министри, влизат ли в кабинета на Петков?

Служебният министър председател на Румен Радев - Стефан Янев - освобожди двама зам.-министри. Това става ден след извършените избори за Народно заседание и президент.

Това са заместник-министърът на туризма Мария Белколева и заместник-министър на младежта и спорта Валентин Гичев. Двамата е изцяло допустимо да бъдат номинации в кабинета на „ Продължаваме промяната “, настояват политически източници.

Още с назначението на поста за Белколева се заприказва, че е близка до Кирил Петков. И тя идва от Канада, където се е занимавала с продажба на недвижими парцели. В публичното пространство се завъртя и изказванието, че е била назначена от премиера Янев и президента Румен Радев, без знанието на министър Стела Балтова, което довело до доста кавги във ведомството. По непотвърдена информация точно поради разправийте постът си напусна различен зам.-министър - Даниела Стоева. Тя подаде молба за освобождение през септември.

За към този момент някогашния зам.-министър на спорта Валентин Гичев пък имаше изявления, че е доближен на някогашния банкер Цветан Василев и разследваният за пране на пари оръжеен търговец Емилиян Гебрев. „ Връзката на Гичев с укриващия се в Белград банкрутирал банкер се вижда от прехвърляния на компании, вписани в Търговския указател “, съгласно следствие на вестник „ Труд “. Във връзка с вписванията някогашният национал по ски-алпийски дисциплини упълномощава еднакъв юрист – Ивайло Боев, който работи в адвокатската фирма на Лазар Карадалиев, бранител по делата против Василев и Гебрев. ", написа изданието.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР