Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев заяви

...
Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев заяви
Коментари Харесай

Главчев от Вашингтон: България, Гърция и Румъния ще създадат коридори за военна мобилност

Служебният министър председател и министър на външните работи Димитър Главчев съобщи през днешния ден, че не знае за какво президентът Румен Радев бави връчването на втория мандат за сформиране на постоянно държавно управление.

 

Главчев приказва на идване за присъединяване си в последния ден от срещата на върха на НАТО във Вашингтон, на която води българската делегация.

 

Премиерът допусна, че президентът има някакви съображения, с цел да бави връчването на втория мандат. В Конституцията няма периоди, тъй че официално няма нарушаване призна той, само че добави, че по дифолт президентът би трябвало да направи това в период от 7 дни.

 

Главчев още веднъж отхвърли да разяснява вътрешната обстановка в Движението за права и свободи (ДПС). Не знам по какъв начин ще се отразят процесите в Движение за права и свободи, ограничи се да каже той. 

 

Втората политическа мощ към момента е Движение за права и свободи, въпросът е, че парламентарната група не е втора по величина, сподели той.

 

Служебният министър председател акцентира, че е значимо България да има постоянно държавно управление. На страната ни се гледа малко по-различно, когато нямаме постоянен кабинет, в това число тук, на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, означи той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

" През вчерашния ден България, Гърция и Румъния подписаха желание за основаване на хармонизирани коридори за военна подвижност. Това съставлява по-бързото напредване по два коридора – направление юг и север. Единият кулоар е в по-източната част на България, другият е в западната. Турция също има предпочитание да се включи, само че там механизмът е различен, защото страната не е част от Европейския съюз. Във въпросните отвесни коридори, се употребяват европейски средства. Вчера се подписа и съглашение с Румъния за специфичните сили. Работим в тези направления ", изясни още Главчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР