Служебният премиер ген. Стефан Янев призова партиите, които участват в

...
Служебният премиер ген. Стефан Янев призова партиите, които участват в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Очаквам коалиционно споразумение с разписани правила и отговорности

Служебният министър председател ген. Стефан Янев прикани партиите, които вземат участие в диалози за сформиране на държавно управление, както и да сключат обществено съдружно съглашение с ясно разписани правила и задължения. Този коментар той направи при започване на постоянното съвещание на служебния кабинет

Според него, в политическото говорене думата " коалиция "  се заменя с термини с неразбираемо наличие, да вземем за пример " обединяване ". " Този термин е задоволително необятен и не допуска ясни правила на взаимоотношение. Разбирам, че думата коалиция значително е натоварена с отрицателна конотация, само че в това време обединението е оня инструмент, който дава опция за ясни правила за взаимоотношение, взимане на решения и ясно носене на отговорност от политическите субекти ", посочи служебният министър-председател. 

Той означи, че следи, че парламентарно показаните политически сили са припознали апелите за разговор, успеваемост, политическа връзка и смислени политически дейности и взаимоотношения. 

" Припознаха нуждата от сформирането на резистентен и ефикасен кабинет въз основата на ясни цели и цели в полза на българските жители, които би трябвало да бъдат осъществени въз основата на съществено парламентарно болшинство. Бяха възприети посланията за нужда от съответна политика както в областта на образованието, по този начин и във връзка с битка с корупцията, във връзка с нуждата от развиване на стопанската система и подкрепяне на българския бизнес, нуждата от незабавни и съответни ограничения за битка с демографска рецесия, нуждата от финансова децентрализация и повече пълномощия на локалната власт по този начин, че да се преодолеят разликите в икономическото развиване на районите и локалната власт да има повече благоприятни условия да взема решение проблемите на хората ", добави Стефан Янев.

Служебният министър председател акцентира, че е време да се премине от политическо говорене към действителни дейности. " Именно в това ще проличи отговорността и готовността на политическите сили да работят в публичен интерес и в полза на България. В тази подготвеност и тяхното държание и дейности ще проличи и мотивацията им и дали могат да подсигуряват на българските гласоподаватели, че не се прави опит за възпроизвеждане на остарели и компрометирани модели на държание ", посочи той.

" В този смисъл чакам политическите партии да строят техните взаимоотношения въз основата на обществено съдружно съглашение с ясно написани правила и отговорности за осъществяване на публичния интерес. Призивът ми е в деяние в тъкмо тази посока. Всички тези политики да бъдат в посока резистентност, предвидимост и успеваемост в посока публичния интерес ", сподели още Стефан Янев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР