Служебният премиер Гълъб Донев увери днес, че на този етап

...
Служебният премиер Гълъб Донев увери днес, че на този етап
Коментари Харесай

Властта е категорична: Няма бюджетен апокалипсис


Служебният министър председател Гълъб Донев увери през днешния ден, че на този стадий, а приходите за началото на тази година са се нараснали с 1,3 милиарда лева съпоставено със същия интервал на предходната година.

Разходите обаче също са по-високи. Харчим с 2,3 милиарда лева повече. От хазната излизат повече пари, в сравнение с влизат – дупката е 1 милиарда лева

Пред bTV едрият бизнес съобщи: във възобновяване на Данък добавена стойност ставките за заведения за хранене и спортни зали има логичност, само че в налога „ свръхпечалба “ – не. Плюсът към този момент бил вложен, ще би трябвало да теглят заеми.

С пакета ограничения, които държавното управление ще предложи на депутатите от новото Народно заседание, се подсигурява растежът на приходите, сподели служебният министър председател.

„ Ние като служебно държавно управление сме предложили редица ограничения, които да подсигуряват, че финансовата непоклатимост ще продължи, каквато я направи служебното държавно управление за 2022 година, за с цел да приключим с недостиг от 2,9%. И отново споделям това е заслуга на служебното държавно управление, а не на някоя партия или коалиция. Така че тези ограничения, които са рационални би трябвало рационалните политици да поддържат “, акцентира Донев.

Едрият бизнес намира логичност в прекратяването на въведените по време на пандемията Данък добавена стойност облекчения за заведения за хранене и спортни зали. Такава обаче няма в предлагането за еднократен налог „ свръхпечалба “, споделя Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

До сформирането на 49-ия парламент данъчните оферти на служебната власт са в режим.

Правителство е, на който ще следим в действително време цените на питателните артикули както у нас, по този начин и в чужбина. В този миг се почистват дребни механически елементи и още идната седмица платформата ще бъде показана обществено. Търговските вериги също ще подават информация към него, сподели служебният министър председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР