Служебният премиер Гълъб Донев съобщи, че се водят разговори на

...
Служебният премиер Гълъб Донев съобщи, че се водят разговори на
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Ако кабинетът Донев беше потърсил Турция или Гърция, слотове на добри цени са щели да се намерят

Служебният министър председател Гълъб Донев заяви, че се водят диалози на високо равнище с " Газпром ". Въпреки това, към момента чакаме отговор от съветската компания за настояванията на страната ни - да се дефинира ясно цената на възможни доставки, да се разсрочи приемането на количествата до 2023 година, а също и да има гаранция за схемата на заплащане и превалутиране в рубли, по която работят други страни от Европейски Съюз.

Служебното държавно управление прави огромна неточност. Те са пропуснали последните 6-7 месеца и това, което се случи. Москва целеустремено ограничи доставките на газ още преди войната. Поскъпването на цените пък е част от хибридната им тактика. Това съобщи някогашният народен представител от " Демократична България " Мартин Димитров в ефира на " България заран ".

" На ръба на безспорната некомпетентност е да имаш обезпечени 7 танкера с полутечен газ от Европейска комисия, а да кажеш, че няма къде да ги разтовариш ", добави той. Според някогашния народен представител, в случай че служебният кабинет беше потърсил Турция или Гърция на високо равнище, слотове на положителни цени незабавно са щели да бъдат обезпечени.

" Служебният кабинет е в унизителното състояние да е изискал нещо от " Газпром ", а даже да няма отговор. Слотове е имало, служебният кабинет преднамерено не се е възползвал от това и не е потърсил нито Гърция, нито Турция ", счита Димитров.
Той на мнение, че интерконекторът с Гърция наложително би трябвало да проработи от 1 октомври, защото азерският газ е на най-ниска цена все още. Освен това, би трябвало да се търсят благоприятни условия за покупка на спомагателни количества азерски газ и да бъде обезпечена съгласуваност с турската и гръцката енергийна система.

" За да сме спокойни тази зима, би трябвало да си осигурим различни доставки. За страдание, служебният кабинет не го е схванал ", установи Димитров, като добави, че ще " гонят другите държавни управления " за терминалът в Александруполис да бъда приключен в границите на 2023 година

Гостът разяснява и изказванията на служебния министър на финансите, че бюджетът на разполага със средства, които да бъдат употребявани за поддръжка на бизнеса.
" Бюджетът през юли месец е на остатък, август има огромна възможност също да бъде на остатък. Какъв недостиг видя този финансов министър? Явно възнамеряват разноски, за които ние не знаем ", загатна някогашният народен представител.

Според него идващият постоянен кабинет следва да одобри бюджета за идната година, в който да бъдат планувани обезщетения за битовите консуматори на електрическа енергия. За бизнеса следва да бъдат обезпечени средства за прекосяване към различни енергоносители.

" Гражданите виждат, че имаме длъжностен кабинет, посочен от президента Радев, който е тръгнал да прави мощен завой към Москва. Този завой е рисков, тъй като би трябвало да решим накъде отива България. Не можем да допуснем България да стане като Беларус - да се превърнем в Троянския кон на Москва в Европейски Съюз ", безапелационен бе той.

По отношение на възможностите са сформиране на нов кабинет Димитров сподели, че " най-хубавият вид за България е държавно управление сред " Демократична България и " Продължаваме промяната ", защото останалите участници настояват, че биха могли да ръководят независимо.

" За България има два разновидността - или ще стигнем до ръководство на " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", или ще остане да ръководи служебният кабинет ", заключи Димитров.

В умозаключение някогашният народен представител отговори на обвиняванията на ГЕРБ, че с " Продължаваме промяната " не схващат по какъв начин работи правосъдната промяна.

" ГЕРБ 10 години проваляха правосъдната промяна. Те не желаеха същинска борба с корупцията и работеща правосъдна система ", твърди Димитров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР