Служебният премиер Гълъб Донев призова 48 Народно събрание да гласува

...
Служебният премиер Гълъб Донев призова 48 Народно събрание да гласува
Коментари Харесай

Гълъб Донев поиска кабинетът Габровски да бъде избран час по-скоро

Служебният министър председател Гълъб Донев прикани 48 Народно заседание да гласоподава доверие на проектокабинета на Николай Габровски " час по-скоро ".

Вотът за оферти състав на държавно управление е плануван за 14 декември (сряда).

" От повече от 2 месеца показвам откровено предпочитание България да има постоянно определено държавно управление. Надявам се това, което предложи Габровски - подбрани като експерти хора - да бъдат определени и час по-скоро България да има постоянно държавно управление, което да я преведе през рецесиите ", сподели той.

Последната седмица от работата на служебния кабинет е белязана от два митинга на чиновници от АПИ и Министерство на външните работи, както и от поръчката на " Булгаргаз " за ново съществено поскпване на природния газ от Нова година в размер на 204.53 лева на мегаватчас.

Донев разгласи, че държавното управление няма право да се намесва в ценообразуването на горивото. В същото време той похвали екипа си за това, че е направил " открити, транспарантни и предвидими процедури " за доставка на горивото и разгласи, че страната има задоволително газ за потребностите на потреблението.

Наложи се той да бъде поправен от публицист, откакто упрекна предходния кабинет за това, че му е завещал цени от " над 460 - 470 лева " - в пика на повишаването през август газът струваше 354.03 лева на мегаватчас без Данък добавена стойност и данък.

Донев откри за успокоително, че новото предложение на " Булгаргаз " е " в рамките, в които бизнесът споделя, че цената е търпима " (до 250 лева съгласно ултиматума на работодателите от лятото на 2022 г.) и сподели, че " цената за България е една от най-ниските в Европа ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР