Служебният премиер Гълъб Донев отхвърли възможността временното правителство назначено от

...
Служебният премиер Гълъб Донев отхвърли възможността временното правителство назначено от
Коментари Харесай

Донев категоричен: Бюджетът е работа на редовно правителство, не на служебно

Служебният министър председател Гълъб Донев отхвърли опцията краткотрайното държавно управление назначено от президента Румен Радев да внесе нов бюджет на страната за идната 2023-а година. По време на парламентарния надзор през днешния ден Донев беше безапелационен, че “служебното държавно управление няма и не може да има лична политика по приходите ”. Отговорът от пленарната естрада на Народното събрание идва в миг, когато “Продължаваме смяната ” търси партийно единогласие към концепцията Министерски съвет да бъде длъжен да стартира нова бюджетна рамка за идната година. На този стадий обаче има единствено проектодекларация, която даже да събере нужното болшинство в пленарна зала, няма да има наложителен темперамент.

През последните дни Политическа партия организираха срещи с Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС, а парламентарните партии се пробват да разделят диалозите за образуване на постоянно държавно управление от тези за бюджета.

Донев съобщи още, че политиката по приходите е дълготрайна и по тази причина би трябвало да се създава и ползва от постоянно държавно управление.

“Към сегашния миг служебното държавно управление няма право да образува политика по приходите, а ползва политиката такава, каквато е заварена от предходното постоянно държавно управление, с параметрите, които са гласувани от Народното събрание в Закона за държавния бюджет ”, съобщи министър-председателят.
Лидерът на левицата Корнелия Нинова попита Донев дали знае, че в Министерство на стопанската система и промишлеността се усилват бордовете на държавните предприятия. По думите й има случаи, в които за 20 работещи се назначава над 30 административни чиновници, а бордът на това дружество се усилва.
“Увеличавате бордовете, увеличавате администрацията. Казвате ми, че няма пари, че не могат да се усилват приходите ”, съобщи тя, а Донев пое ангажимент да ревизира проблема.

 

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР