Служебният премиер Гълъб Донев очаква 49-то Народно събрание да излъчи

...
Служебният премиер Гълъб Донев очаква 49-то Народно събрание да излъчи
Коментари Харесай

Гълъб Донев недоволен, че не вижда чиновници в проектокабинета на ПП/ДБ


Служебният министър председател Гълъб Донев чака 49-то Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление. Девет месеца по късно политическата обстановка е такава, че вниманието продължава да е ориентирано към упованието за сформиране на държавно управление , сподели в анонса си Донев преди началото на съвещанието на Министерски съвет.

Ако отклоним взор за малко от имената на претендентите за министри, ще забележим хората в администрацията, които също по този начин са чиновници на страната, посочи министър председател. Той изясни, че през днешния ден в осъществяване на законовите отговорности Министерски съвет ще одобри отчет за положението на администрацията за 2022 година На този документ се обръща едва внимание, а тематиката за администрацията се експлоатира от политиците, в това число и като опрощение за неуспехите си, уточни Донев.

Той подсети, че същата тази администрация през 2018 година провела Българското председателство на съвета на Европейски Съюз като незнайно за обществото държавни чиновници получили признанието на Европейска комисия за високия си професионализъм . Това е доказателство, че при ясни цели, българската администрация е в положение да извърши предназначението си и да извърши високата си експертиза, акцентира министър председателят.

По думите му промяната в администрацията е значима за приемането на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Специфичните условия, в които се намира страната, а администрацията е един от главните фактори при действието на страната . Служебното държавно управление още в първия си ден, когато встъпи в служба, съобщи, че ще възвърне положителното взаимоотношение сред институциите и атмосферата на работа, при която всеки държавен чиновник може да отстоява своята позиция без боязън от политически напън, сподели Донев. Той увери, че служебният кабинет е държавно управление на действието в екип точно с помощта на взаимната работа с хората в държавната администрация.

В умозаключение министър председателят поздрави новия длъжностен външен министър Иван Кондов с добре пристигнал в екипа на Министерски съвет. Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че президентът Румен Радев освободи досегашния външен министър Николай Милков с претекст, че най-вероятно Милков ще стане дипломат на България в НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР