Служебният премиер Гълъб Донев настоя политиците да оставят темата за

...
Служебният премиер Гълъб Донев настоя политиците да оставят темата за
Коментари Харесай

Гълъб Донев поиска политиците да не бързат с преместването на Паметника на Съветската армия

Служебният министър председател Гълъб Донев настоя политиците да оставят тематиката за преместването на Паметника на Съветската войска в София за след изборите, с цел да можело в спокойна конюнктура да се вземе най-правилното решение, оповестява Българска телеграфна агенция.

" В този миг, в разгара на предизборната акция, политиците не би трябвало да опълчват хората едни на други, а да търсят взаимни решения, тъй че по най-хубавия метод историята да бъде предмет, който учим, който помни нашето минало, нашите събития и герои, от които да се учим ", разяснява Донев, полагайки, че разделянето на обществото идва от преместването на издигнатия през 1954 година паметник, а не от неговото съществуване в центъра на столицата.

 С митинги и жива верига десетки желаеха запазването на Паметника на руската войска С митинги и жива верига десетки желаеха запазването на Паметника на руската войска

Неотдавна жителят на Паметника на Съветската войска, на която написа " На руската войска освободителка от признателния български народ ". Мотивът на Раянов беше, че " надписът на тази плоча е една историческа неистина ".

По-рано през днешния ден (9 март) гръмък митинг пред Столичната община, чиято кулминационна точка беше обстрел с яйца и алена багра по постройката, жива верига към Паметника на Съветската войска и шествие в центъра десетки протестиращи показаха недоволството си от. Демонстрациите бяха проведени от разнообразни политически сили - Българска социалистическа партия, " Възраждане ", " Левицата! ", " Атака " - по друго време, само че най-после преляха в един митинг пред общината, където в този миг общинските съветници обсъждаха въпроса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР