Служебният премиер Гълъб Донев и още 10 министри ще отговарят

...
Служебният премиер Гълъб Донев и още 10 министри ще отговарят
Коментари Харесай

Донев и още 10 министри на парламентарен контрол

Служебният министър председател Гълъб Донев и още 10 министри ще дават отговор на депутатски въпроси на парламентарния надзор в петък.

Донев ще би трябвало да отговори на три въпроса, като един от тях е от водача на левицата Корнелия Нинова. Тя желае да получи отговор за позицията на служебното държавно управление, че България е " пред война ".

Донев ще дава отговор на още два въпроса – за осъществената от регионалния шеф на област София продажба на парцел - частна държавна благосъстоятелност и за

сигнал за корупция против регионалния шеф на област Хасково.

Сашо Пенов, длъжностен министър на образованието и науката ще би трябвало да отговори на редица въпроси, в това число и на подобен на депутатът от Възраждане обвързван със законосъобразността на активността на фондация " Америка за България " в системата на българското обучение.

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов е получил голям брой въпроси от народните представители, в това число от водачът на Българска социалистическа партия по отношение на политиката на Министерството на стопанската система и промишлеността по експорт, импорт и трансфер на оръжия и произведения и технологии с двойна приложимост, както и от Петър Петров от Възраждане по отношение на оповестен интерес от немски капиталов фонд за създаване на Соларен парк в язовир " Огоста ", край град Монтана.

Росица Велкова-Желева, длъжностен министър на финансите ще отговори на един въпрос от Красимир Вълчев от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили по отношение на предстоящи икономии на планувани в централния бюджет средства за обучение за 2022 година.

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева ще отговори на въпрос на Радостин Василев от Политическа партия по отношение на строителство на Арена Бургас. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР