Служебният премиер Гълъб Донев даде работен обяд в чест президента

...
Служебният премиер Гълъб Донев даде работен обяд в чест президента
Коментари Харесай

Гълъб Донев се похвали на Илхам Алиев за труда на кабинета си по интерконектора

Служебният министър председател Гълъб Донев даде работен обяд в чест президента на Азербайджан Илхам Алиев в границите на формалното му посещаване в България. В диалог сред двамата бе изказано удовлетворение по отношение на откритото стратегическо партньорство сред двете страни.

Донев подчертава върху енергийното съдействие и приноса на Азербайджан като благонадежден сътрудник и поръчител в областта на сигурността на газовите доставки за България и Европейския съюз. Той срещна Алиев със сериозната и целенасочена работа на служебния кабинет за въвеждането в употреба на междусистемната газова връзка с Гърция , която има главно значение за енергийната сигурност в района и за диверсификацията на енергийните източници, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.
 Илхам Алиев даде обещание повече азерски газ за България
Илхам Алиев даде обещание повече азерски газ за България

Радев: Интерконекторът трансформира енергийната карта на Европа

Премиерът уточни, че отличното дългогодишно партньорство сред София и Баку е добра основа, върху която да се обсъдят опциите България да получава спомагателни количества газ от Азербайджан.

Той открои евентуалните изгоди за двете страни от задълбочаване на съдействието в региона на превоза и свързаността, поради стратегическото разположение на България и Азербайджан по продължение на коридора " Изток-Запад ".

Донев обърна особено внимание и на двустранните връзки в културната сфера, като даде висока оценка за постигнатите резултати в тази област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР