Служебният премиер е в правото си да определи екипа, който

...
Служебният премиер е в правото си да определи екипа, който
Коментари Харесай

Ексминистър Богданов: Реалистично е да не влезем в еврозоната в началото на 2025 г.

Служебният министър председател е в правото си да дефинира екипа, който ще работи в Министерски съвет. Видяхме този екип, който беше доказан и от президента. Сега виждаме експресни смени и считам, че се дължат пояснения и причини, както на обществото, по този начин и на представителите в Народното събрание. Ако нямаме пояснение от министър-председателя, това изцяло ще затвърди убежденията и рецензиите от обществото и някои парламентарни групи, че се работи властническо, по политическа команда и всичко това води до ерозия в институциите. Това сподели в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS някогашният министър на стопанската система Богдан Богданов.

По думите му би трябвало да се търси нормалността. Богданов добави, че не е воден диалог с него да резервира поста си в служебния кабинет. „ С мен тематиката не е обсъждана, само че и да беше, нямаше да приема ”, сподели той.

Богданов уточни, че имал положителни връзки с Министерство на земеделието и храните и министър Вътев. „ Смятам, че постигнахме положителни резултати. Като експертиза и настройка за работа, мисля, че той е един от положителните министри, които бяха в нашия екип ”, посочи още Богдан Богданов.

Той разяснява и стратегическите цели на страната ни, свързани с Шенген и еврозоната. „ В последните месеци всички ние се борихме инструментите Шенген и еврозона да бъдат реализирани. За страдание това, което виждаме, е, че има избрани персони и партийни представители, които изначално поддържат всички старания, само че действителността е друга. Виждаме закъснение на избрани процеси, законодателните промени, промени в институциите. Трябва да си зададем въпроса дали тези промени са нежелани. Те се отсрочват и даже се саботират. За да стигнем до Шенген и еврозоната, би трябвало да имаме ясна политическа непоклатимост и поддръжка от другите институции за осъществяване на промени ”, сподели той.

Богданов разяснява информацията, че страната ни няма да може да влезе в еврозоната при започване на 2025 година „ Това нещо ще може да кажем сигурно, когато забележим конвергентния отчет. За десети месец инфлацията продължава да спада. Зависи какви ще бъдат напъните през идващите месеци да се понижи натискът върху цените и да имаме подобаващи данни в идния отчет. Реалистичният сюжет е страната ни да не успее да влезе в евроозната при започване на 2025 година Ние не виждаме дейни дейности към това България да бъде призната, не върху целите на страната ”, сподели Богданов.

Според него част от аспектите на бюджета са ориентирани към понижаване на ифлационния напън.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР