Служебният премиер Димитър Главчев предлага на президента Румен Радев да

...
Служебният премиер Димитър Главчев предлага на президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Димитър Главчев сменя и земеделския министър

Служебният министър председател Димитър Главчев предлага на президента Румен Радев да освободи Кирил Вътев от поста министър на земеделието и храните , оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Главчев стимулира предлагането си до президента с продължаващото напрежение и недоволството в аграрния бранш, което той изяснява с несправяне на Вътев със служебните му отговорности . Той акцентира, че след почналите предходната година митинги на земеделците не се е стигнало до нужните законодателни и управнически решения с нужната финансова обезпеченост. Като образец служебният министър председател показва така наречен " украинската помощ " за земеделските стопани за 2024 година и към момента нестартиралата акция по директните заплащания, което по думите му основава съществени усложнения в бранша.

За нов аграрни министър Главчев предлага Георги Тахов.

Освен поголовните смени на заместник-министри, които прави, през вчерашния ден и служебния външен министър Стефан Димитров и да назначи на мястото му Даниел Митов от ГЕРБ, което провокира редица мнения за вличнието на водача на партията при определянето на състава на кабинета. 
 Йотова: Този длъжностен кабинет не устоя изпита
Йотова: Този длъжностен кабинет не устоя изпита

Вицепрезидентът не счита претекстовете за промяната отпред на Министерство на външните работи за сериозни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР