Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че днес около обяд правителственият

...
Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че днес около обяд правителственият
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Още преди месеци предлагахме да евакуираме граждани от Ливан

Служебният министър председател Димитър Главчев удостовери, че през днешния ден към обяд държавният аероплан още веднъж ще излети, с цел да изтегля български жители от Бейрут. 

" Да се надяваме събитията още веднъж да бъдат удобни ", съобщи той минути, откакто откри ремонтираният бранш на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". 

" 61 души чакат да бъдат евакуирани ", заяви Главчев. " Надяваме се до обяд да може да се запълни самолета. Ако не, ще предложим места на страни членки от Европейски Съюз. "

" Аз избрах да изпълним бързо полета, до момента в който има опция. Виждате, че е доста динамична обстановката. Към момента е опция да се реализира полета, само че това зависи освен от готовността на отряда, само че и от обработката на документите в българското посолство ", изясни той. 

Главчев увери, че със службите от близко следи обстановката в Ливан.

" Позицията на България е такава, каквато на всички страни членки на Европейски Съюз ", означи служебният министър председател. 

По думите му НАТО е квалифицирано да реагира при смяна на обстановката. 

" Не е доста ненадейно това събитие, очакваше се такова развиване, още преди месец. През този интервал питахме, дали има искащи за евакуация, само че такива не се появиха ", разкри Главчев. 

По думите му пристанището в Йемен е потърпевшо при офанзива, само че " Галакси Лийдър " и българите не са потърпевши.

" Полагаме всички старания те да бъдат освободени, само че това, което се случва, усложнява и обстановката при хутите в Йемен. Но не сме спирали през цялото време да поставяме старания. Трудно е. И доста внимателно. Трябва да сме доста деликатни в дейностите си, тъй като хутите са доста чувствителни и са сложили условия, които не мога да ви споделя ", изясни Главчев. 

На въпрос по какъв начин върви организацията на изборите, той съобщи, че всичко е отлично и служебното държавно управление има шанса да има опит от предходните предварителни избори. 

Правителството има подготвеност да показа бюджет в периода, който се изисква. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР