Служебният премиер Димитър Главчев обсъди с президента Румен Радев предложенията

...
Служебният премиер Димитър Главчев обсъди с президента Румен Радев предложенията
Коментари Харесай

Главчев след срещата с президента: Диалогът продължава

Служебният министър председател Димитър Главчев разиска с президента Румен Радев предложенията му за смени в държавното управление. Срещата завърши без резултат. Главчев разяснява единствено, че разговорът с президента продължава и до момента в който той не подпише декрет за промяна на министри, старите остават на постовете си.

" Не съм предложил нищо, връзката с президента продължава. Както съм приказвал и през тези дни, виждате, че има разговор, разговорът продължава. Нямам вест за съобщаване. До момента, в който президентът не издаде декрет, старите министри си извършват отговорностите ", съобщи Главчев на излизане от президентството.

Седмица откакто встъпи в служба, служебният министър председател Димитър Главчев изпрати писма на президента, с които предлага промените на министрите на външните работи и на земеделието и храните.

На мястото на Стефан Димитров, Главчев предлага за посланик номер едно заместник-председателя на ГЕРБ - Даниел Митов.

На мястото на Кирил Вътев, Главчев предлага Министерство на земеделието да оглави Георги Тахов.

През последните дни президентът разяснява, че е необичайно през ден да се желаят смени на министри, както и че министър в служебно държавно управление не може да бъде заместник-председател на политическа партия.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР