Служебният премиер Димитър Главчев не вижда проблем в това зам.-председател

...
Служебният премиер Димитър Главчев не вижда проблем в това зам.-председател
Коментари Харесай

Главчев не вижда проблем партиен зам.-шеф да е министър

Служебният министър председател Димитър Главчев не вижда проблем в това зам.-председател на партия да бъде министър в кабинета му.

Това стана ясно от неговите думи пред български публицисти в Брюксел.

„ Очевидно, откакто върша това предложение “, отговори той на въпрос.

Но добави, че отхвърля да разяснява изказвания, разнообразни от неговите. Той имаше поради думите на президента Румен Радев, който се опълчи на назначението на Даниел Митов за служеблен министър на външните работи с претекста, че той е зам.-председател на ГЕРБ.

„ Имам оферти, чакам решението на президента. Ако не се съобрази с моите оферти, отговорността остава в него “, отговори той, откакто бе запитан дали е податлив да размени кандидатурата на Митов с друга.

За предложенията си той сподели още следното:

„ Нали би трябвало да угодя на всички? Трябва да са равно отдалечени (от партиите – б.р.). Като и през вчерашния ден ви споделих, подготвен съм на разговор когато и да е с президента, какъвто съм провеждал и до момента. Отговорността за министрите, които предлагам, е напълно моя. Така че в случай че има някакви други визии по въпроса, този, който осуети препоръчаните от мен министри, той ще поеме отговорност за това, което се случва. Към момента по конституция отговорността е напълно на служебния министър председател. Както се вижда, всички споделят и бягат от отговорност. Аз съм я поел, вземайки мандата. Ако не се случат предложенията, които аз върша, тогава различен поема отговорност. “

Този човек е президентът.

След това Главчев отхвърли да дава отговор на други въпроси.

Служебният министър председател взе участие в двудневния специфичен Европейски съвет в Брюксел.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР