Служебният премиер Димитър Главчев днес ще подаде сигнал доДАНС и

...
Служебният премиер Димитър Главчев днес ще подаде сигнал доДАНС и
Коментари Харесай

Главчев подава сигнал до ДАНС и прокуратурата за частната детска болница

Служебният министър председател Димитър Главчев през днешния ден ще подаде сигнал доДАНС и прокуратурата с искане за инспекция на процедурите по разрешението за градеж на частната детска болница " Мама и аз ".

Решението, че ще подаде сигнал беше оповестено от служебния министър-председател в петък. В понеделниктой изясни, че чака и отчет от здравното министерство.

Казусът с детската болница се появи, откакто предходната седмица държавното управление водено точно от Главчев, утвърди построяването на детска, само че частна болница. Последваха политически реакции за анулация на решението. Президентът Румен Радев също прикани държавното управление да премисли желанието си, а народните представители да упражнят контрола върху дейностите на изпълнителната власт, за който са поели отговорност.

" Здравеопазването, изключително детското, би трябвало да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес ", отбелязва тогава президентът.

Часове след публичното и политическото неодобрение служебният министър председател разпореди да бъде анулирано решението за основаване на„ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и аз “ в София. Като мотив Главчев уточни, че се е вслушал в неодобрението за плана и щепоиска пояснения от служебния министър на опазването на здравето Галя Кондева. След това и вложителят на болничното заведение „ Търговска лига “ разгласи, че се отхвърля от основаването на педиатрично поделение.

В понеделник следчестванията за 6 май служебният министър председател разяснява, че няма никаквипритеснения по отношение на законосъобразността на решението, което са взели.

„ В обществото излязоха обстоятелства, които нямаше от кое място да знаем и незабавно реагирахме “, посочи служебният министър председател.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР