Служебният министърът на външните работи Николай Милков е изготвил доклад

...
Служебният министърът на външните работи Николай Милков е изготвил доклад
Коментари Харесай

След стачките в МВнР: Служебният министър предлага 30% увеличение на заплатите

Служебният министърът на външните работи Николай Милков е изготвил отчет до служебния министър председател Гълъб Донев с предложение за 30% нарастване на заплатите на чиновниците в Министерството на външните работи (МВнР). С въпроса е осведомен и министърът на финансите. Това сподели каза зам.-министърът на външните работи и представител на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев на брифинг във ведомството през днешния ден.

По думите на Коджабашев настройката на всички е този проблем да бъде решен в позитивна посока за чиновниците на министерството. Въпросът е до каква степен финансовата рамка на страната на този стадий разрешава избран % нарастване на заплатата. А, че такова нарастване е належащо, това е несъмнено, съобщи той. 

Коджабашев напомни, че чиновниците на Министерство на външните работи са в протестна подготвеност и на следващия ден е началото на ефикасните протестни дейности. Въпросът е поставян не един път пред министерството. Проведени са няколко срещи с представителите на синдиката. По думите на Коджабашев повдигнатият от тях въпрос за възнагражденията е обоснован, защото в Министерство на външните работи от “20-25 години заплатите са едни от най-ниските, което не е целесъобразно “. 

Идеята тук е да се притеглят млади, способни фрагменти . И с цел да можем да ги привличаме е належащо и финансово да ги обезпечаваме, посочи зам.-министърът. 

Той означи, че критериите за постъпване в Министерство на външните работи са едни от най-високите за държавни чиновници и напомни, че с изключение на конкурс са нужни и наложителни два езика.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР