Служебният министър-председателят Димитър Главчев е разговарял с премиера на Северна

...
Служебният министър-председателят Димитър Главчев е разговарял с премиера на Северна
Коментари Харесай

Главчев разговаря с Мицкоски: На едно мнение бяхме, трябва да се намали напрежението

Служебният министър-председателят Димитър Главчев е разговарял с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски преди формалното съвещание на водачите на страните членки от НАТО. 

Двамата министър председатели са говорили във връзка с това, че би трябвало да бъде понижено напрежението сред двете страни. Ето какво съобщи още министър председателят Главчев:

" На едно мнение бяхме, че трябва да се понижи напрежението - в говоренето най-малко, защото знаете, че нормално сред жителите, сред народите на две, изключително съседски страни, няма напрежение и политиците, в случай че не оказват помощ да се развиват по-добре, най-малко и не би трябвало да пречат. Това е моe схващане по принцип. А най-добре е да оказват помощ.

Така или другояче, през вчерашния ден говорихме, че би трябвало да се възстановяват връзките и да се върнат в това русло, което беше 2017 година, когато беше подписан Договорcът за добросъседство ".

Министър -председателят добави, че няма нищо-по-хубаво от положителните връзки и означи, че със Северна Македония сме повече от съседи.

Главчев сподели, че би трябвало да се развива свързаността сред двете страни във всичките ѝ аспекти – транспортна, икономическа и други

Премиерът акцентира, че България не е отстъпвала от условията, които е поела освен Северна Македония, само че и всички страни от Западните Балкани.

" Нашата позиция във връзка с Северна Македония подхожда на европейската, а тя е, че всички претенденти за участие в Европейския съюз би трябвало да ги съблюдават ", добави Главчев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР