Служебният министър-председател предлага на президента, който го е назначил, да

...
Служебният министър-председател предлага на президента, който го е назначил, да
Коментари Харесай

Служебният премиер предлага на президента служебния външен министър за посланик в НАТО

Служебният министър-председател предлага на президента, който го е назначил, да изпрати като дипломат в НАТО служебния министър на външните работи, който също той е назначил. С други думи Гълъб Донев предлага на Румен Радев да издаде декрет за дипломатическата задача за Николай Милков - или служебното държавно управление се самопредлага за постове, зависещи от президента.

Решението на кабинета е взето на 31 март и може да бъде намерено в системата за правна информация на Министерския съвет. Не е част от оповестените решения на уеб страницата на Министерски съвет от постоянното съвещание на 29 март. Но е част от поредност дипломатически рокади, които служебната власт пробва да направи.

В случая с Николай Милков МС предлага на принципала си Радев да издаде декрет за неговото освобоождаване като дипломат във Франция (и Мароко) и непрекъснат представител на Република България към ЮНЕСКО в Париж и и да издаде декрет за назначението му за непрекъснат представител на България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия контракт със седалище в Брюксел.

Посланическото място в НАТО се оваканти, откакто Драгомир Заков стана министър на защитата в кабинета " Петков ". След рухването на държавното управление Заков не бе върнат в Брюксел. 

На мандат отива и зам.-министърът на Милков - Костадин Коджабашев - във Ватикана. На мястото на Богдан Паташев.

Сред другите дипломатически рокади, препоръчани на 31 март, е и за освобождението на Евгени Стефанов като дипломат в Молдова и замяната му с дипломата Мая Добрева. Както и освобождаването на Вера Шатилова-Мицарова от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат в Норвегия и в Исландия и назначението там на Десислава Иванова-Козлева. От Словения се освобождава някогашният червен кадър Младен Червеняков, като се заменя с фрагмента на Външно и основен секретар на Министерски съвет Красимир Божанов. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР