Служебният министър председател Гълъб Донев назначи със своя заповед трима

...
Служебният министър председател Гълъб Донев назначи със своя заповед трима
Коментари Харесай

Трима нови зам.-министри бяха назначени от Гълъб Донев

Служебният министър ръководител Гълъб Донев назначи със своя заповед трима заместник-министри.

В Министерството на здравеопазването на длъжността са назначени Катя Ивкова и доктор Динко Странски.

Катя Ивкова е магистър по „ Международни връзки “ в УНСС. От 2020 г досега заема длъжността шеф на Дирекция „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “ в Министерство на здравеопазването. В интервала 2015-2017 г е била шеф отдел „ Международни действия “ в същото ведомство. Преди това е заемала експертни длъжности в дирекции на Министерството на здравеопазването.

Д-р Динко Странски получава висшето си обучение в Медицинския университет в София. Притежава и магистърска степен „ Мениджмънт на публичното здраве “ в Медицинския университет в столицата. Дълги години работи в Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ „ Александровска “ ЕАД. От август 2022 г досега е бил консултант на министъра на опазването на здравето.

В Министерството на финансите за заместник-министър е назначен Методи Методиев. Той има магистърска степен по „ Международни финанси “ от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в региона на ръководството на обществените финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално ръководство. Изкарал е в допълнение образование и курсове в Съединени американски щати, Австрия и Белгия. Методиев е работил в Министерство на финансите, като в интервала от 2010 до 2014 година заема разнообразни експертни позиции в отдел „ Макроикономическо и фискално ръководство на Европейски Съюз “, като след това заема длъжността шеф на отдела. През интервала 2015-2018 година заема позицията на началник на екипа на Министерство на финансите към Постоянното посланичество на България в Брюксел, Белгия. В интервала от септември 2018 до декември 2022 година, с известно спиране, заема длъжността шеф на дирекция „ Икономическа и финансова политика “ в Министерство на финансите, като все още дирекцията е преобразувана в „ Европейски въпроси и стопански разбори “.

От длъжността заместник-министър на опазването на здравето са освободени Тома Томов и Лидия Стойкова-Чорбанова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР