Служебният министър-председател Димитър Главчев, който участва в извънредното заседание на

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев, който участва в извънредното заседание на
Коментари Харесай

Главчев от Брюксел: Дал съм своите предложения за смяна на министри, сега на ход е Радев

Служебният министър-председател Димитър Главчев, който взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет на 17 и 18 април в Брюксел, разяснява рокадите в кабинета.

" Ще извърша отговорностите си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите оферти за издаване на декрет, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. “ – сподели Главчев.

Той прикани Румен Радев на собствен ред да извърши отговорностите си по Конституция.

„ Предложенията са напълно мои, просто по този начин се стекоха събитията, че се появиха апели от партийни събрания. Само че те бяха следствие от разоворите, които организирах и това не е мъчно да се ревизира. Закъснението в 10 часа вечерта при първото ми предложение, се дължеше на това, че изчаквах връзка с президента, тъй като аз смятах, че по този начин е правилно. Той е осведомен и с двете промени. Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция. България не може да бъде в режим на изчакване, до два месеца изборите са на вратата, външно министерство има доста сериозна роля при организирането на изборите. “ – акцентира служебният министър председател.

„ Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за промяна, защото не могат да работят на оборотите, на които аз желая. Това се отнася за всички министри - желая непрекъсната връзка и бързи решения, нямаме решения за изчакване. На което и да е партийно заседание, който и да се изкаже, не би ми оказало никакво въздействие. По всевъзможни въпроси съм подготвен да продължа връзката си с президента Радев по въпроси, които се отнасят до положителното бъдеще на българските жители. Няма да се отклоним от европейския път. " – сподели още Главчев.

Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз ще обсъдят новия пакт за европейската конкурентноспособност, връзките сред Европейския съюз и Турция, обстановката в Украйна и в Близкия изток.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР