Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров допусна, че нов пик

...
Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров допусна, че нов пик
Коментари Харесай

Кацаров прогнозира нова вълна на COVID-19 още от лятото

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров позволи, че нов пик на инфектираните с ковид в България може да има още през лятото. Пред "Нова телевизия " той подлага на критика предходните ръководещи, че няма никаква информация и разбори за разпространяването на болестта, което не разрешава да се създадат обосновани прогнози.

Той разгласи, че специалистите чакат пик през есента. "Но дали ще е по този начин, не може да се реши, тъй като във ведомството няма аналитични отчети какъв брой души са се срещнали с вируса ", добави той. Затова е упълномощил на Центъра за публично здраве да направи отчет, а разгласи, че в понеделник ще има презентация от частна компания за разпространяването на болестта през последната година. Тя се чака да първична визия за разпространяването на вируса, а със софтуерни компании са водени диалози да се организира огромно изследване.
В понеделник ще има нови правила за анализирането на пробите, информацията за инфектирани българи с нови разновидности на ковид, както се случи с индийския вид, разгласи още Кацаров. 10% от пробите ще се секвенират, смисълът е да се изолира незабавно инфектираният, съобщи Кацаров. Обвини за забавянето предшественика си и пенсионирания с негово решение Тодор Кантарджиев като шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, където се прави секвенирането.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР