Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов дава брифинг с

...
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов дава брифинг с
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Министър Калин Стоянов - как Брендо се върна в България?

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов дава брифинг с настояща информация за това по какъв метод Евелин Банев - Брендо е влезнал в България.

Гледайте онлайн тук или на





Припомняме, че Евелин Банев - Брендо ненадейно се съобщи и към този момент е в пандиза. Така най-накрая той ще излежи 6-годишна присъда за " пране на пари ", постановена още през 2018 година у нас. Банев се търси от 2018 година с алена бюлетина на Интерпол. Има три присъди. Освен тази у нас, той е наказан още в Румъния на 10 години и в Италия на 20 години затвор за трафик на кокаин. Брендо стана прочут с прозвището " кокаинов крал ".

Защо той се съобщи непринудено след шест години интернационално търсене?

На този стадий безапелационен отговор на този въпрос няма. Има версии, които са с висока степен на възможност. Първата, че търсен от три страни България, Италия и Румъния - Брендо рискува да бъде арестуван във всеки един миг. Ако бъде предаден първо на Италия, тогава ще би трябвало първо там да излежи 20-годишната си присъда, а по-късно тези в Румъния и у нас, или общо 36 години. А в този момент може да желае сливане на присъдите и да му бъде несъмнено едно общо наказване, което да се равнява на най-голямата присъда - т.е. общо 20 години.

Не би трябвало да се подценява обаче и една друга версия. След като в интервал от година са арестувани от управляващите във Франция, Белгия, Ирландия и България над 2 тона кокаин, за което количество има данни, че е виновен Брендо, неговият живот да виси на косъм и пандизът да е най-сигурното място, където Банев може да оцелее.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР