Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е възложил проверката

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е възложил проверката
Коментари Харесай

Проверката по случая „Семерджиев” ще обхване и ръководни кадри

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е упълномощил инспекцията по случая " Семерджиев " да се разшири и обхване управителните фрагменти и чака резултатите от нея. Това разяснява той пред публицисти, откакто сервира венци и цветя в символ на респект към починалите пожарникари.

Министър Демерджиев разяснява, че към момента не му е докладвано дали има полицейски чиновници, които сами да изоставен системата, след апела му да се отдръпват, защото са прикривали незаконни прояви на Георги Семерджиев - мъжът, предизвикал тежката злополука на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами. 

" Вярвам, че ще има такива, във връзка с тези, които се намират в отчета на инспектората, той е предаден и са стартирани формирания на дисциплинарни производства. Възложил съм тази инспекция да се разшири до управителните фрагменти, които стоят над персонално виновните чиновници, с цел да забележим, дали те са упражнили надзор ", съобщи министър Демерджиев. По думите му с инспекцията ще се види дали въпросните ръководители са съдействали по някакъв метод за позволените нарушавания. 

Министърът заяви, че инспекцията не е установила съответни облаги. Той разяснява, че е задоволителен фактът, че полицейските чиновници са нарушили закона, с цел да подкрепят едно лице, което явно се занимава с незаконна активност. Демерджиев уточни, че за него един от най-фрапантните образци е издаването на наказателни постановления за явни закононарушения. Има кореспонденция, която е забавена, има най-малко три случая за действия от незаконен темперамент, които вместо да се насочат към способените органи, са били глобени от полицейските чиновници с наказателни постановления. Има случаи, в които е позволено, лицето да избяга, откакто е арестувано от органите на Министерство на вътрешните работи, което е неуместно, добави Демерджиев и посочи, че са известни два такива случая.

Министърът уточни, че има уверението, че дисциплинарните производства ще се развият по допустимо най-бързия метод, съобщи Българска телеграфна агенция.. За мен е изумителен фактът, че извънредно доста чиновници са забъркани в този случай. Споделям терзанията, че евентуално има хора и на по-високо равнище, които не сме разкрили, само че ще поставим всички старания да бъдат разкрити, сподели той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР