Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков сподели за пореден

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков сподели за пореден
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Правителствената резиденция не е строена, за да се водят плеймейтки там

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков показа за следващ път възмущенията си от дейностите на някогашния министър-председател Бойко Борисов. В предаването „ Неделя 150 “ по БНР Рашков съобщи, че недоумява по какъв начин може един български министър председател да спи с към 2-3 млн. евро в спалнята? Вътрешният министър означи, че държавната резиденция е издигната от налозите на българските жители и не е там, с цел да се водят плеймейтки.

„ Защо новият началник на ДАНС е могъл да работи 20-30 години в региона на националната сигурност, а в този момент да не може? Който желае може да издига кандидатури, само че подписът за Димитър Георгиев е на Борисов. Той, възползвайки се от тези структури като бухалки, сервира главата на този човек да бъде освободен. Тези служби би трябвало да служат на ползите на обществото, а не да се прекланят пред мощния на деня. Ще би трябвало цялостен мандат на едно постоянно държавно управление, с цел да обясни проблемите, които Борисов е предизвикал “, разяснява Рашков.

Рашков разяснява и абсурда с подслушването на политици от опозицията по време на ръководството на " Борисов 3 ". Той счита, че сега от ГЕРБ са изнервени и не са те хората, които ще споделят по кое време да се изнася информация по тематиката.

„ Възложил съм вътрешно-ведомствена инспекция. Надявам се идващия месец сътрудниците да приключат. Не мога да се наемам със период. Работата е много и една прецизна инспекция изисква време “, обясни Рашков.

Според него е сложен въпросът българските политици да не употребяват Министерство на вътрешните работи за политически цели.

„ Това ведомство е голямо, събира се огромен размер информация. В този смисъл мога да кажа, че е добре политиците да не се намесват в работата на това ведомство, както и на ДАНС. Служителите на Министерството по закон за деполитизирани и не могат да се извършват политически поръчки. Друго е живият живот “, сподели Рашков и акцентира, че тези служби са се трансформирали във фабрика за компромати. Министърът увери, че ще постави старания да се ограничи тази процедура, доколкото това зависи от Министерство на вътрешните работи.

„ Струва ми се, че това е активност на българската прокуратура, благосъстоятелност на някогашния министър председател Бойко Борисов “, сподели още Бойко Рашков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР