Кирил Петков: Бойко Рашков ще остане на поста си в новото коалиционно правителство

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане на
Коментари Харесай

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане на поста си в новото коалиционно правителство, съобщи пред БТВ номинираният за премиер от ПП Кирил Петков.

„Ние много го харесваме като министър, харесваме неговата работа и се радваме да работим с него занапред", заяви Кирил Петков, номиниран за премиер от ПП.

Засега Петков се въздържа да спомене други имена преди подписването на договора за коалиционно споразумение, но всяка от 4-те партии ще има свои представители.

Пълният списък с имената на министрите в коалиционния проектокабинет ще е ясен едва следващата седмица.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обаче не скри, че те държат на две министерства - на финансите, което да се оглави от Асен Василев и на вътрешното, където министър да остане Бойко Рашков.

Петков и Василев разкриха, че всяка от формациите в бъдещото управление може да има свои вицепремиер - това означава, че в новия кабинет ще има най-малко четирима вицепремиери.

По един за "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ". Най-вероятно Асен Василев пък ще е вицепремиерът от "Продължаваме промяната".

Формациите ще представят пред своите ръководни партийни органи проект на коалиционно споразумение в понеделник или вторник - за да получат лидерите им мандат за неговото подписване.

Преговорите между четирите партии продължават и този уикенд, като те не са публични за медиите./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР