Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков каза, че не

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков каза, че не
Коментари Харесай

Рашков все още без предложение за вътрешен министър

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков сподели, че не е получавал предложение да остане на поста вътрешен министър.

" Не съм получавал такова предложение, не зная дали ще получа, само че в случай че получа, ще мисля деликатно ", разяснява Рашков пред публицисти в Народното събрание.

Той отхвърли да разяснява думите на основния прокурор Иван Гешев, че имало опит за политически пробив в законността, маскиран под формата за битка с престъпността.

" Карате ме да пояснявам на Иван Гешев неразбираемите разсъждения " , сбит бе Рашков.

Относно блицконтрола в пленарна зала и въпросите на Движение за права и свободи, свързани с обвинявания в принуда от страна на органите на реда и влизането на Министерство на вътрешните работи в изборна секция в Хасково, Рашков разяснява, че чиновниците на реда са възмутени от представителите на Движение за права и свободи, които, по думите му, внушавали погрешни обстоятелства .

Рашков уточни, че позвъняването за нарушаване в самата секционна изборна комисия е пристигнало по линия на телефон 112 в Хасково. " Ние сме длъжни да реагираме ", сподели министърът и добави, че там председателката на СИК е гласувала вместо други лица . Рашков уточни, че в Русе също имало упрекнати лица за покупко-продажба на гласове в интерес на Движение за права и свободи.

" Сега ще класифицирам цялата информация, съотносима за този тип престъпност в нашата страна и ще й дам гласност напълно, с цел да спрем безусловно неоснователните обвинявания, че органите на Министерство на вътрешните работи могат да реализират принуда ", сподели Рашков.

" Министерство на вътрешните работи си прави и извършва отговорностите както би трябвало, само че това не изнася на някои политически партии в тази зала " , разяснява вътрешният министър.

Той даде обещание да направи обществени сведенията, дадени пред арбитър по отношение на следствието за строителството на Автомагистрала " Хемус ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР