Служебният министър на външните работи Николай Милков съобщи, че ще

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков съобщи, че ще
Коментари Харесай

Николай Милков ще предложи да бъде назначен нов посланик на България в НАТО

Служебният министър на външните работи Николай Милков заяви, че ще предложи на президента Румен Радев да бъде назначен нов дипломат на България в НАТО.

" Мисля да направя стъпки пред президента ", съобщи Милков пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи.

Той отхвърли да уточни имена и означи, че това е въпрос на координиране. По неговите думи е било за предпочитане постоянно държавно управление да предложи име за идващ дипломат на България в НАТО, откакто постът бе освободен преди съвсем година.

По мотив днешното съвещание Милков означи, че са били разисквани подготвяните нови наказания против Русия поради войната в Украйна. По неговите думи се чака глобите да бъдат утвърдени в идващите дни. Не се обрисува да има нуклеарни съставни елементи, съобщи министърът и посочи, че това е резултат от " необятен консенсус " и не става дума за решителна интервенция от българска страна, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Милков уточни, че това, от което Украйна има потребност най-вече в този момент, са муниции. Той разясни, че съществува подготвеност за доставка на муниции от няколко страни. България към този момент не е поемала ангажимент за даване на муниции, посочи министърът.

България във връзка с помощта стои добре, съобщи Милков. Той означи, че нашата страна взе участие в обезпечаването на помощ за образованието на украински военни в съюзнически страни, главно в Германия и Полша. Работим за рехабилитацията на военни от Украйна, водеща страна сме във връзка с здравната помощ, в това число в границите на НАТО, добави Милков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР