Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров участва в официалната

...
Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров участва в официалната
Коментари Харесай

С тържествена церемония на площада! Зимният сезон в Банско - официално открит!

Служебният министър на туризма доктор Илин Димитров взе участие в формалната гала по откриването на ски сезона в Банско, която се организира на централния площад „ Никола Вапцаров “. Домакин на събитието бе кметът на града Иван Кадев, който даде алегоричен старт на зимния туристически сезон 2022/2023.

Министър Димитров разиска с представители на локалния бизнес и на локалните управляващи настоящи проблеми, свързани с идния сезон. Акцентът бе в региона на сигурността и обезпечаването на спомагателна здравна помощ за туристите в планината.


В церемонията участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, ректорът на НСА проф. Николай Изов, със специфичното присъединяване на ски легендите Мария Хьофл-Риш – трикратна олимпийска и двукратна международна шампионка по ски и Марк Жирардели – петкратен притежател на Световната купа и почетен жител на българския курортен град. Със своето наличие и поддръжка те освен работят за идеята на българския туризъм и зимен спорт, само че и ясно заявяват международното равнище на нашия обичан и желан от мнозина курорт – Банско. От сцената участниците подсетиха, че единствено след месец предстоят стартове на Световната купа по сноуборд, които ще слагат България и Банско в светлината на прожекторите при започване на 2023 година.


Пред жителите, които се събраха на централния площад, Лечева сподели, че е горда от обстоятелството, че Банско години наред пази реномето на страната като отличен хазаин на надпревари от международен сан. Тази зима курортът е хазаин на старт от Световната купа в сноуборда с присъединяване на звездата ни в дисциплината Радослав Янков.

„ Всяка година милиони по целия свят гледат стартовете от Световната купа. Ние, като Министерство на младежта и спорта, не може да не се гордеем, че Банско се утвърди като един от най-хубавите домакини “, уточни Весела Лечева./bgtourism. bg/

В обръщението си министър Димитров благодари на домакините – на кмета и жителите на Банско – за неуморната им работа по издигането на престижа на знаковия за българския туризъм и зимните спортове курортен град. Той пожела сполучлив сезон и повече сняг.

Министър Димитров акцентира многообразието в туристическия артикул, който предлага курортният град – величествена планина с живописни гледки и вълнуващи завършения през цялата година – за пътешественици, алпинисти и авантюристи, фотографи и фенове на голф и разнородни рискови спортове, топли лековити минерални води и чист въздух, които са основа за развиване на балнеологията и здравния туризъм, неповторима и извънредно вкусна кухня, която в комбиниране с винения туризъм, достоверната атмосфера, архитектура и фолклор придават на прекарването особена мощ.

Събитието беше съпроводено от показване на кулинарни изкушения и дегустация на обичайни ястия от района, обединени под надслова „ Уникално Банско “. В празника се включиха отбор „ Чинари “, които потопиха феновете в достоверната атмосфера на българския фолклор. Гостите станаха очевидци и на красиво огнено шоу.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР