Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова обяви, че е

...
Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова обяви, че е
Коментари Харесай

Министър Комитова: Заварихме язовири, които се строят в продължение на 9 години

Служебният министър на районното развиване Виолета Комитова разгласи, че е заварила в министерството си обекти, които редовно се отсрочват и са се строели от предходните ръководещи с рекордно мудна скорост.

„ Язовир „ Студена “ е в строителство от 23 юли 2012 година Към днешна дата той продължава да се строи - това са 9 години. 72-часовите проби са направени от 30 август до 3 септември по информация от компанията. Да се надяваме, че в случай че всичко е наред с документите по строителството, в скоро време ще въведем язовира в употреба и ще приключим с това 9-годишно строителство “, посочи арх. Комитова по Дарик радио.

Комитова даде за образец също по този начин Автомагистрала „ Хемус ”: в сектора от Ябланица до Плевен с дължина 51 км, според заварени контракти ще се построи от 2019 година до 2024 година, приблизително по 1 км на месец. Това е реалистичният период. Втори образец е обходният път на Бургас, който е почнал преди 14 година И ще се приключи следващата година през април. И третият образец, който министърът уточни, е язовир „ Студена “, чийто план е почнал преди 9 години. Това изяснява за какво язовирът е бил без вода, заключи тя.

Комитова също по този начин посочи, че Министерство на районното развиване и благоустройството сега извършва над 2200 градежа на стойност над 7,5 милиарда лева и че митът, че всички градежи са спрени е безусловно погрешен!

„ Нито един градеж не е спиран. Изпълняват се 341 обекта в пътната сфера - пътища, мостове, автомагистрали. По Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ имаме 1326 плана, от които 1009 здания от Националната стратегия за саниране. 340 обекта се извършват по Управление на трансгранично съдействие. За подсилване на свлачища и срутища изпълняваме 26 обекта, а във ВИК бранша имаме 170 обекта. За всички тези градежи е обезпечено финансиране. Фокусирането единствено върху веднъж или два ремонта е безусловно погрешно “, съобщи арх. Комитова пред водещия Константин Вълков.

„ Ако има спряно строителство, аз персонално ще дойда да отговоря. В качеството ми на министър не съм серпантина нито едно строителство, нито аз, нито който и да е от служебното държавно управление “, безапелационна бе Виолета Комитова.

Относно качеството на пътищата в България мога да кажа, че имаме съвършено направени пътища, само че тук-там има и недостатъци. В Министерство на регионалното развитие организирахме Комисия по качеството, която занапред потегля на инспекции и ще откриваме на място с проби какво е качеството, добави районният министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР