Служебният министър на правосъдието Крум Зарков предупреди нидерландския премиер Марк

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков предупреди нидерландския премиер Марк
Коментари Харесай

Зарков скочи на Рюте: Да внимава, това няма да мине просто така

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков предизвести нидерландския министър председател Марк Рюте " да внимава " с позицията си за недопускането на България до Шенгенското пространство, като добави, че " това няма да мине просто по този начин ".

" Рюте направи подстрекателство, че за 50 евро може да се премине границата. Българи починаха, с цел да пазят освен нас, само че и тях. Рюте да внимава. Това няма да мине просто по този начин ", акцентира правосъдният министър пред bTV.

Коментира, че не знаел за какво Нидерландия не желае България в Шенген, само че " нямат право да не ни желаят ".

Според него методът, по който са го създали, е " безусловно недопустим ", като по думите му той не бил аргументиран нито от юридическа, нито от политическа, нито от техническа позиция.

Зарков е уверен, че България ще влезе в Шенген след няколко дни или след няколко месеца, защото имала право и такива били европейските правила.

" Това държание е напълно за сметка на Нидерландия сега ", означи още той.

Споделя позицията на президента Румен Радев и се радва, че България има държавен глава, който " остро и навременно реагира ".

Зарков уточни, че уважавал позицията на Нидерландия, само че тя би трябвало да се показва по метод, който не слага под подозрение достолепието и живота на българските гранични служители на реда.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР