Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов заяви ясно при изслушване

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов заяви ясно при изслушване
Коментари Харесай

Военният министър в парламента: Няма български военни в Украйна, няма и в Полша, има един офицер в Белгия

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов съобщи ясно при чуване в Народното събрание, че повиквателните за възобновяване на данните в мобилизационния запас нямат нищо общо с готовност или с изпращането на бойци зад граница. Той изясни, че всевъзможни други изказвания, са подправени вести.

Решение за изпращане на български бойци зад граница се взема от Народното събрание. Мобилизация - частична или обща - се прави с декрет на президента при военно състояние, изясни военният министър. Изслушването на Димитър Стоянов беше поискано категорично изказванията в публичното пространство, че са постъпили претенции за изпращане на български бойци на фронта в Украйна, както и за изясняване на позицията на министерство на защитата дали има желание да изпраща бойци на фронта в Украйна.

Призовки за освежаване на данните в запаса се изпращат рутинно всяка година, акцентира Стоянов. Той сподели също, че броят на изпратените призовки не е значим и по тази причина не се води специфичен доклад какъв брой са на година. Министърът добави, че не счита да подреди събирането на такива данни.

Стоянов сподели също, че МО постоянно е реагирало на появяването на подправена информация, в това число и в обществените мрежи. В отговор на въпрос на “Възраждане ”, служебният боен министър акцентира, че единствено хора с подготовка подлежат на готовност, т.е., който не е служил в армията не може да бъде мобилизиран. Той добави, че е има сложено искане от министерството за разширение на мобилизационния запас.

Български военнослужещи в Украйна няма, няма и в Полша, има един офицер в Белгия, съобщи служебният боен министър. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР