Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов ще участва в съвместно

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов ще участва в съвместно
Коментари Харесай

Димитър Стоянов с важно участие в първия по рода си форум на ЕС за Общата политика за сигурност и отбрана

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов ще взе участие в взаимно съвещание на министрите на защитата и на външните работи на страните членки на Европейския съюз /ЕС/. То ще се организира в границите на Съвет „ Външни работи “ в белгийската столица Брюксел, оповестиха от отрасловото ведомство. 

На съвещанието ще бъде дискутиран годишният отчет на Върховния представител по осъществяването на Стратегическия компас за сигурност и защита.

На 20 и 21 март 2023 година министърът на защитата ще взе участие и в първото издание на Форума за партньорства на Европейски Съюз в региона на сигурността и защитата. Планира се подобен конгрес да се организира на всеки две години. Целта е повишение на успеваемостта и координацията на напъните на Европейски Съюз за усилване на съдействието с сътрудниците по линия на Общата политика за сигурност и защита .

Форумът ще започва с полемики на министрите на защитата и на външните работи на държавите-членки на Европейски Съюз и с министрите на защитата на страните-партньори по въпросите на взаимното ръководство на актуалните провокации пред сигурността в световен мащаб , оповестиха още от военното министерство. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР