Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов представи параметрите на предвидените

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов представи параметрите на предвидените
Коментари Харесай

Димитър Стоянов представи основните проекти за модернизация в отбраната

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов показа параметрите на плануваните от Министерството на защитата (МО) съществени планове за рационализация за интервала 2022 – 2026 година в парламентарната комисия по защита. Той изясни, че в границите на 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) МО са присъединили оптимално доста вероятни планове, които да покриват една част от качествата, които страната ни би трябвало да има. 

" Нашето предпочитание е да има доста повече планове в тази стратегия, само че финансовото ограничаване с 2% от брутния вътрешен артикул и прогнозите по какъв начин ще се развива страната ни, дават съображение, че това може да заложим като планове и да ги осигурим финансово ", сподели пред народните представители Димитър Стоянов.

" Тази стратегия е направена към днешните условия, плановете не обгръщат всичко, което е належащо, и е допустимо да има и други планове ", добави служебният министър. Димитър Стоянов още веднъж означи, че Сухопътните войски са изостанали доста в модернизацията си .

Преди това с 11 гласа " за "  парламентарната комисия по защита подкрепи Законопроекта за одобрение на Международен контракт " Придобиване на 8 (осем) нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР