Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов представи параметрите на предвидените

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов представи параметрите на предвидените
Коментари Харесай

Димитър Стоянов представи основните проекти за модернизация за периода 2022 – 2026 г.

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов показа параметрите на плануваните от Министерството на защитата (МО) съществени планове за рационализация за интервала 2022 – 2026 година в парламентарната комисия по защита. Той изясни, че в границите на 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) МО са присъединили оптимално доста вероятни планове, които да покриват една част от качествата, които страната ни би трябвало да има. 

" Нашето предпочитание е да има доста повече планове в тази стратегия, само че финансовото ограничаване с 2% от брутния вътрешен артикул и прогнозите по какъв начин ще се развива страната ни, дават съображение, че това може да заложим като планове и да ги осигурим финансово ", сподели пред народните представители Димитър Стоянов.

" Тази стратегия е направена към днешните условия, плановете не обгръщат всичко, което е належащо, и е допустимо да има и други планове ", добави служебният министър. Димитър Стоянов още веднъж означи, че Сухопътните войски са изостанали доста в модернизацията си .

Преди това с 11 гласа " за "  парламентарната комисия по защита подкрепи Законопроекта за одобрение на Международен контракт " Придобиване на 8 (осем) нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР