Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев представи

...
Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев представи
Коментари Харесай

Служебният екоминистър Асен Личев заварил 10 млн. дефицит в бюджета на МОСВ

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев показа на брифинг първите си усещания, откакто е поел управлението на министерството.
"Бюджетът на Министерство на околната среда и водите е 64.5 млн. Заварвам го с 10 млн. недостиг. Много разчитах на Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда със 70 млн. лв., а го сварвам с недостиг 24 млн. лв. ", регистрира той.
"Основните политически и стратегически документи липсват. Не е признат народен план за ръководство на отпадъците. Не е приключена националната предпочитана рамка ", сподели министър Личев.
"Няма един лев за реализиране на главните политики на министреството до края на годината ", добави той.
Асен Личев изясни, че е желал при встъпването си в служба да забрани вноса на боклуци за изгаряне.
„ Оказа се, че нямам правна опция, тъй като всеки, който е получил сложно позволение, в което има изискване да изгаря боклуци, то няма по какъв начин да го забраня”, изясни служебният министър.
Искал също да стартира разчистване на реки, язовири и противозаконни сметища.
„ Обърнах се към шефа на ПУДООС да провежда и финансира този тип активност, само че той ми сподели: „ Аз мога и да не ръководя ПУДООС тази година, тъй като няма с какво”. Направих я зам.-министър най-малко да й намеря работа”, съобщи Личев.
От думите на министъра стана ясно, че проектът за възобновяване и резистентност ще бъде изменен и модифициран.
"Да вкараме в проекта един спа център в „ Овча купел “, който може да е най-големият в Европа, а и в света. Да създадем съоръжения за кинетично потребление на силата на река Дунав взаимно с ръмънците по протежението на общата ни граница. Това е приложено в Австрия. Другата ми огромна фантазия е да построим пристанище на Капитан Андреево ", изброи министър Личев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР