Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е

...
Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е
Коментари Харесай

Асен Личев е предал на следствието документи, свързани с внос на отпадъци

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е предал на проверяващите органи документи, свързани с вноса на боклуци от Италия в България. Това разгласи самият Личев по време на съвещание на краткотрайната парламентарна комисия за следствие на ръководството през последните пет години.

" Една директорка в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и един заместник-министър в Министерство на околната среда и водите нотифицират импорт на боклук, който по предопределение може да се третира единствено по два метода - или да се изгори, или да се депонира. От това пропукване България става една площадка съвсем за италианския отпадък ", съобщи министър Асен Личев.

Коментарът му идва в резултат на сигнал за активността на топлоцентрали, които евентуално са горили боклуци.

В началото на юни служебният министър на околната среда разяснява, че България не може да забрани вноса на боклуци.

" Ние сме страна членка на Европейски Съюз, той има правилник който третира тази тематика, ние няма по какъв начин да се противопоставим на тази скица, тя е със силата на закон. Регламентираните разпореждания преглеждат отпадъците като стока и суровина, а не като боклуци, те разчитат, че на всички места в границите на Европейски Съюз, те ще бъдат третирани по най-хубавите технологии, и ще има минимално замърсяване на околната среда. Въпреки всичко аз съм срещу изгарянето на боклуци на територията на България ", съобщи тогава Асен Личев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР