Служебният министър на образованието проф. Николай Денков обясни пред защо

...
Служебният министър на образованието проф. Николай Денков обясни пред защо
Коментари Харесай

Проф. Денков: Това, което представи Николай Василев, ще доведе до социален сблъсък

" Служебният министър на образованието проф. Николай Денков изясни пред за какво е отказал предлагането да влезе в състава на проекто кабинета, препоръчан от " ИТН ". Аргументите са свързани с това дали можеш да си свършиш работата по метода, по който разбираш за верен ", съобщи проф. Денков.

Той уточни, че диалозите са били водени от Николай Василев.

Вчера Асен Василев и Николай Василев показаха двете си хрумвания за стратегии. За мен е елементарно да илюстрирам по какъв начин би се отразило, това което предлага Николай Василев на просветителната система. По това какво би трябвало да се случи, няма разлики. Разликите идват в това по какъв начин да се случат нещата ", изясни проф. Денков.

" С министър Асен Василев имаме ясна концепция по какъв начин да се направи актуализация на бюджета и да има средства за пенсиите, за медицинските служащи и за подготовка за бизнеса, в случай че бъде затворен при възможна последваща вълна на ковид. Това, което ни показа Николай Василев наподобява по различен метод - да няма актуализация на бюджета, да няма тези средства, които предвиждаме за тези сфери, което неизбежно ще докара до обществен конфликт сред другите групи ", счита проф. Николай Денков.

" С други думи, в случай че аз желая пари за електронни устройство за новата образователна година, това ще се сблъска с настояванията на пенсионерите да бъдат непокътнати техните спомагателни средства. Не желая да вземам участие в подобен конфликт, тъй като той не е обективен ", съобщи проф. Денков.

" Когато намалявате налозите, без да поставите като главен акцент прекъсването на приключването на разноските, по какъв начин ще увеличите заплатите, не се връзва салдото. Плюс - минус не дава това, което Николай Василев твърди, че ще се случи. При Асен Василев на мен ми е ясно какъв е проектът до края на тази година, както и за идната. Това, което аз не видях е какво би се случило в идващите месеци, в случай че тръгне да се осъществя предлагането на Николай Василев ", изясни още служебният министър.

" В момента целият фокус е да си свършим мандата, по този начин както сме го почнали. Обявили сме цели, има няколко неща, които би трябвало да довършим до края на юли. В момента нямам други цели ", безапелационен беше той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР