Служебният министър на културата Велислав Минеков пристигна извънредно в Пловдив

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков пристигна извънредно в Пловдив
Коментари Харесай

Минеков спешно в Пловдив заради събаряне на тютюнев склад! Полиция отцепи района СНИМКИ

Служебният министър на културата Велислав Минеков дойде изключително в Пловдив преди минути. Поводът за неочакваната му аудиенция е събарянето на стена на изгорелия преди 6 години тютюнев склад на ъгъла на ул. „ Г.М. Димитров “ и „ Екзарх Йосиф “.
Събарянето е почнало през днешния ден сутринта, като в склада е вкаран голям екскаватор. Изгорелят склад не е индивидуален монумент на културата, само че е част от заявен колективен монумент на културата и е под отбрана по силата на Закона за културното завещание.

Събарянето му е възможно само и единствено след координиране от Министерство на културата, което не е направено, макар наредбите на Закона за устройство на територията. Това е вторият склад, който се унищожава в Тютюневия град през последната седмица. Днес бе проведен Специализираният експертен съвет, който реши, че складът на „ Христо Ботев “ 51 става индивидуален монумент. " Има решение само че СЕСОНКЦ, което ще разпиша незабавно. Ще издам наставление за прекъсване на разрушаването на склада на ул. Христо Ботев 51. За склада на Г.М. Димитров няма данни за координиране на ПБЗ и ПУСО с Министерството на културата " съобщи Минеков, представен от     
По време на брифинг в Тютюневия град Минеков заяви, че е бил заплашван по този мотив. Казано му е, че ще бъде опетнен медийно в Пловдив и съобщи, че ще застане пред багерите, само че няма да разреши тази съсипия.

Около склада на ъгъла на улиците „ Г.М. Димитров “ и „ Екзарх Йосиф “ към този момент има полиция. На място са шефът на ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив ст. комисар Димитър Балев и регионалният шеф Ангел Стоев. 

Според министъра има разнообразни разновидности за интервенция от страна на страната и общината, само че рушенето би трябвало да бъде прекъснато незабавно. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР